Jesaja

profeet in deze tijd

zaterdag 7 december

10.30 – 12.15 uur

Pastorie Franciscus Xaveriuskerk, ’t Zand 29

Inleider: Jan van Adrichem

 

Als je bij ons de kerk binnenkomt, loop je over een kunstwerk: een dansende figuur in een wolk, met daaromheen de tekst Rorate caeli desuper et nubes pluant justum. Die tekst zingen we iedere Advent: Dauwt hemelen van boven, en wolken: regent de Gerechte. Woorden van Jesaja, de profeet van meer dan 2000 jaar geleden. Zo oud en toch zo fris dat die tekst het motto is van onze geloofsgemeenschap.
Het boek Jesaja is van buitengewoon belang voor de christenen. In Handelingen 8:26-40 staat dat de eunuch uit Ethiopië door het lezen van Jesaja tot geloof komt en wordt gedoopt.
In Jesaja spreekt het hart met poëtische schoonheid, zoals: ‘Het volk dat ronddwaalt in het duister, ziet een helder licht.’ Jesaja hunkert naar betrouwbare vrede en bevrijding voor armen, blinden, lammen. En er komt iemand die dat gaat bewerken. Wie is dat? Zeg niet te snel: “Het zal Jezus wel zijn.”
Jesaja troost en is bevrijdend, maar hij daagt je ook uit, prikkelt je om je weg te veranderen. Zal ons samen zijn rond zijn woorden ons in beweging brengen?

Aanmelding: secretariaatscc@gmail.com
Bijdrage: 5 euro