De stad

Een muzikaal, filosofisch en fotografisch evenement over De Stad, georganiseerd door het Spiritueel Cultureel Centrum

 

Vrijdag 24 mei 20.00 – 22.30 uur

Franciscus Xaveriuskerk, ‘Zand 29

Bijdrage: € 10

Kaartverkoop: via www.ajo-amersfoort.nll

en aan de pastorie van de Franciscus Xaverius, ’t Zand 31 op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur

 

 

 

Het Spiritueel Cultureel Centrum Amersfoort (SCC) organiseert  in samenwerking met het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO), met bekende Amersfoortse personen en Amersfoortse fotografen 033Fotostad, een gezamenlijk project met als thema De Stad.

Bijzonder aan de opzet is de combinatie van drie componenten: tekst, muziek en beeld die met elkaar worden verbonden tot één geheel.In het programma zal het thema ‘Stad’ worden gepresenteerd aan de hand van vijf thema’s:

Het thema ‘duurzaamheid’ wordt belicht door Fokke de Jong en verklankt door ‘An overture tot he proms’ van de jonge Engelse componist Edwin Sung, die in zijn stuk muziekthema’s ‘recyclet”

Burgemeester Lucas Bolsius gaat vervolgens in op de toekomst van de stad, ‘wat maakt de stad een stad?’ Het thema wordt muzikaal uitgebeeld door een deel uit Gerswhin’s An American in Paris.

Simone Kennedy, gemeenteraadslid en sociaal activist gaat in op thema’s rond liefde in de stad: liefde, lust, rechtvaardigheid en dood, die muzikaal worden uitgebeeld door ‘Danse Bacchanale’ uit Samson en Delilah van Camille Saint-Saens.

Solidariteit in de stad en het tekort daaraan in de historie van de stad wordt besproken door journalist Arjeh Kalmann en verklankt door deel drie uit de eerste symfonie van Gustave Mahler.

Straatpastor Bernadette van Dijk gaat tenslotte in op ‘spiritualiteit in de stad’, een thema dat hoorbaar wordt in ‘Da Pacem Domine’ van Arvo Pärt.

Als afsluiting de première van een stuk voor symfonieorkest, gecomponeerd door Maarten Bauer, prijswinnaar van het Prinses Christina Compositie Concours 2017.